Üdvözöllek Spectator | RSS
Regisztráció | Belépés
[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
A fórum moderátora: Nubet, Szingularitás  
Star Trek In Future-The future begins.... » - » Karakterek -Adatlapok-Személyes adatbázis » Leonard James Cochrane (~Adatlap~)
Leonard James Cochrane
Leon
Dátum: Szerda, 2013-03-20, 21.49.36 | Üzenet # 1
A L'espoir kormányosa
Csoport: Parancsnok
Üzenetek: 649
Kitüntetések: 19
Hírnév: 5
Helyzet: Nincs szolgálatban


Hozzáadva (2012-05-19, 21.06.10)
---------------------------------------------
Élet a USS Vole-on.

A U.S.S. Vole egy többszörösen felújított Intrepid osztályú hajó volt, afféle "élő" kövület. Feladata a kolóniák látogatása, és szociális segítség nyújtása a rászorulóknak. Leon erre a hajóra született. Édesapja, Thomas Cochrane hadnagy volt a hajó biztonsági főtisztje. Meg kell hagyni, nem volt túl elfoglalt tiszt, hisz a hajó sosem keveredett harcba, a legkomolyabb összetűzés amibe valaha került, az az Új Liverpool kolónián két verekedő család közé szorulás volt. Anyja, Kendra Tart eredetileg tudományos tiszt volt, azonban csak egy évet szolgált a posztján, visszament a Betazedre tanulni, hogy tanácsadó lehessen, így került a Volera, ahol megismerte Leon apját. A hajón családias légkör uralkodott, s Leonnak 14 éves korától viszonylag szabad bejárása volt mindenhova, ha a kapitány nem volt a közelben. Sok időt töltött a gépházban, és rengeteget tanult a bólián főgépésztől, Graxtól. Anyukájától tanult tudományos dolgokat is. Elhatározta, hogy ő is flottatiszt lesz. A szomszéd kabinban lakó fodrásznő adta egy találmányának a formáját, amit sikeresen használt egy küldetés során, de azóta elfelejtődött. Tizenhat éves korában elhagyta a hajót, s többé nem is tért vissza. A Volet kivonták a szolgálatból, szülei pedig leszereltek, és a Betazeden telepedtek le.

A Csillagflotta Akadémia:[u]

Az akadémián Leon eleinte nagyon jól teljesített. Az alapképzés után a tudományos tiszti szakot választotta, de másodszakként elkezdte a pilótaképzést. Viszonylag tehetséges kormányosnak bizonyult, a vizsgája sikerült, azonban megbukott xenobiológiából. Mivel nagyon szerette volna a diplomájában látni, hogy ő egy képzett kutatótiszt, ezért inkább maradt még egy évet, hogy kiköszörülje a csorbát. Ezúttal másodszakként az általános gépészetet választotta, mivel úgy gondolta, egy nagyon alapszintű vizsgát kevés erőfeszítéssel is megcsinál. Kiváló minősítéssel diplomázott 2789 végén. Mivel sok mindenhez értett, és a professzorok többsége [voltak persze kivételek] jó véleménnyel voltak róla, alhadnagyi rangot kapott.

[u]Élet a U.S.S. Picardon


A Picard egy izgalmasabb hely volt a fiatal tiszt számára, feladatuk a kalózkodás visszaszorítása volt, így viszonylag gyakran kerültek kisebb fegyveres összetűzésekbe. Itt kormányosként kezdett, szóval testközelből átélhette a harcokat. Később lekerült a gépházba mint segédgépész, mert hiány volt a műszaki tisztekből. A hajón továbbképzést is kapott gépészetből. Itt 2792-re a főgépész közvetlen helyettese lett.

Élet a U.S.S: Viennán

Mivel a Picardon egy személyes összetűzés után nem kívánatos személy lett, átvezényelték a U.S.S. Viennára, s elő is léptették. Itt ismét a kormányhoz került. A Vienna egy komplex csatacirkáló/kutatóhajó volt, nem a flotta büszkesége, de elég jó ahhoz, hogy komolyabb helyzetekben is bevethető legyen. A Vienna Leon karrierjének a legfontosabb állomása, talán itt tanulta a lehető legtöbet arról, hogy mit jelent Csillagflotta tisztnek lenni. Jópár húzós helyzetből hozta ki a legénységet véletlenül, de a társai mindig azt hitték, hogy csak álszerény. Kormányosi munkája közben néha segítette a Gépházat, és a Tudományos főtisztet is. Négy év szolgálat után, mikor a kutatótiszt az Akadémiára ment tanítani, végre megkapta a Tudományos főtiszti posztot, a parancsnokhelyettesi rendfokozattal egyetemben. Kutatótisztként jóval nyugalmasabb lett az élete.

Krízis

2799-ben szörnyű csapás érte a hajót. A tisztek harmada, a civilek negyede meghalt. A hajót nem érte végzetes károsodás, mindent sikerült úgy-ahogy helyreállítani űrdokk nélkül. A csata pontos leírása Leon szemszögéből:

21:37: Mint ügyeletes a hídon, támadó szándékú ismeretlen hajókat észlel. Elrendeli a vörös riadót, az összes főtisztet a hídra hívatja. Elfoglalja a posztját.

21:48: Sikertelen kapcsolatfelvétel után megindul a csata. A Vienna rázkódik. A civilek a megerősített biztonságos helyeken tartózkodnak. Teljes harckészültség.

21:51: A biztonsági főtisztet megöli a konzol robbanása.

22:00: Az ellenséges hajóban sikerül jelentős kárt tenni, de nem vonulnak vissza. Semmilyen hívásra nem reagálnak.

22:07: Lék alakul ki a gépházban, mivel az energia el van vonva a fegyverzet részére, az erőtér későn kapcsol be, az ottani dolgozók nagy része a főgépésszel együtt kiszippantódik az űrbe. Leont küldik le, hogy vegye kézbe a helyzetet.

22:10: A pajzs megszűnik, pár idegen áttranszportál. Querren Amruwo kapitány súlyosan megsérül, a gyengélkedőre kerül. Rangsor szerint Leon lesz az elsőtiszt. Az idegenek nagy részét sikerül likvidálni. Cochrane a hídra siet, hogy meglepje a főtiszteket fogvatartó három idegent.

22:15: Amruwo kapitány meghal.

22:18: Együttes erővel sikerül megölni a többi idegent is, de a helyettes kapitánynak átvágják az artériáját. Farah Leyson parancsnok utolsó üzenete, hogyha a hajó nem távozik, a Viennát megsemmisítik.

22:22: Leyson parancsnok elvérzik. A hajó parancsnokságát Leonard Cochrane veszi át.

Parancsnokként

Leonnak kapitányként akadtak problémái, mert ezelőtt nem voltak ilyen tapasztalatai. Segítségére volt a hajó trill tanácsadója, aki előző életében ült abban a bizonyos székben. Fél évig irányította a hajót, mivel csak akkor volt esedékes a visszatérésük a Deep Space Fivera. Az admiralitás úgy tartotta, hogy Cochrane képes lesz addig elvezetni a Viennát. Az út végén Leont parancsnokká léptették elő, és kötelezték egy hónapos parancsnoki képzésre. A nagyjavítás befejeztével kiderült, hogy a régi tudományos tiszt vissza szeretne térni a hajóra, és meg is kapta az engedélyt. Ugyan Leonnak felajánlották az elsőtiszti posztot, de ezt visszautasította.

Élet a Horzion 6-on

2800-ban kezdte meg a szolgálatát a Csillagbázison. Bár ismeretlen terep volt neki, itt is igyekezett megállni a helyét. Az állomáson is kijutott neki a kalandból a Romulán konfliktusok idején. 2801-ben határozatlan idejű eltávozást kapott, és a Parancsnokságon kezdett dolgozni valami titkos dolgon Lex Rellen hadnaggyal.

Hozzáadva (2013-03-20, 21.49.36)
---------------------------------------------
Titkos megbizatás

Élete ezen szakaszáról hiányosak az ismeretek. A Csillagflotta archívuma az erről szóló információkat titkosította.

Szolgálat a L'espoiron

2802-ben került a hajóra, mint tartalékos kormányos. Parancsnoki rangja ellenére igyekezett nem kivenni a részét a hajó irányításában, inkább a háttérbe húzódva figyelt.


Spock örök és elpusztíthatatlan!
U.S.S. Sola Fede U.S.S. Archer-C U.S.S. Lygia Horizon-6 U.S.S. L'espoir Eltávozáson
V'oltpoir. V'anpoir. L'espoir.


Az üzenetet módosította Leon - Szombat, 2012-05-19, 21.10.26
 (HU)
 
Star Trek In Future-The future begins.... » - » Karakterek -Adatlapok-Személyes adatbázis » Leonard James Cochrane (~Adatlap~)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: