Üdvözöllek Spectator | RSS
Regisztráció | Belépés
[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
A fórum moderátora: Szingularitás  
Star Trek In Future-The future begins.... » - » Egyéb helyszínek » Archer 22 köd (Archer 22 köd)
Archer 22 köd
Mozgató
Dátum: Szombat, 2016-09-10, 21.09.27 | Üzenet # 1
Mesélő-Háttér mozgató
Csoport: Mesélő
Üzenetek: 328
Kitüntetések: 4
Hírnév: 3
Helyzet: Nincs szolgálatban
Az Archer 22-es köd ,egy újnak számító nebula ami a legnagyobb amit valaha felfedezett a csillagflotta  a Klingon-Romulán határnál..a  Csillagflotta egyetlen olyan helyőrsége amely idegen térségek szélén helyezkedik elbázis nélkül amely közös megállapodás szerinti  egyezménybe fektetett paktumba van foglalva hogy  a Csillagflotta használhatja ,fegyverek és  egyéb eszközök tesztelésére .

Az Archer 22-es köd amit először  a. U.S.S. Beloiannisz fedezett fel,nem csak kiterjedésében meglehetősen kiemelkedő hanem a köd tompító hatása miatt is   a csillagflotta itt teszteli a fegyvereit hiszen  a térsége elhagyatott és csak kisebb életre nem alkalmas bolygók vannak a körletbe így nem veszélyeztetnek senkit,readásul a ködben lévő tompító mező az összes fegyver robbanását letompítja így ellenséges hajók nem tudják egymásban kárt sem okozni a nebula hatása miatt.


-------------

--------------

-Utánpótlás-

A U.S.S. Beloiannisz utánpótlást szállít a  közelben lévő Csillagflotta hajókhoz hogy felszereljék az újfajta Mark 300 elhárító torpedókat.A Beloiannisz volt az első csillagflotta hajó amire ezeket felszerelték így ha nem akarnak visszamenni a dockba a  közeli csillagflotta hajók akkor rájuk kell támaszkodni a felszerelésig. A Beloiannisz limitált mennyiségben szállít torpedókat és kilövő állomásokat de,jó pár csillagflotta hajóra elég a készletük.



I.A.A.H. torpedó

Rövid nevén :Mark 300 elhárító torpedó fejek

(Anti anyag -antiproton térbeli hybrid torpedó)

Működése:

Egyszerre egy időben 3 összefüggő torpedó fejet képes kilőni melynek a hatása pusztító . A  torpedók ,felső részében található Antiproton kristályosítva található meg ez a része robban először fel becsapódáskor majd  a anti anyag ami a torpedók végén találhatóak robbannak fel később. Az antianyag hatásba lép  az antiprotonnal így  annak a kettőnek a hatásfoka megnő ,a  robbanáskor egy kisebb hajó robbanásával ér fel  a folyamat . Nem ajánlott ,közelről használni  a robbanófejet tartani kell  a kellő távolságot vagy különben  a torpedót kilövő hajó is megsérülhet,a  torpedó a  kilőtt hajónak elsősorban a burkolatát roncsolja illetve  égeti ki de  a pajzsnak is  nagy károkat okozhat .

Típusai:

A  torpedókat lehet szinkronban kilőni vagy egyenként is  viszont egyenkénti lövésnél ajánlott pulzus ágyukba tölteni a fegyvert kisebb le kontrollizált paraméterek mellet .

Előnyei:

-Nagyobb hajók ellen kitűnő fegyver
-Könnyen lehet módosítani illetve beállítani  a ható erejét
-Annyi energiát fogyaszt a  karbantartása és a kilövése mint egy normál torpedóé
-A gyújtó szerkezete stabil így mindig csak a célpontba lévő becsapódásakor robban
-Könnyen lehet betölteni pulzus ágyukba vagy torpedó kilövő állomásokba

Hátrányai:

-Rendkívül nagyot robban ha túl közel van a hajó megsérülhet
-Nem lehet szinte lehetetlen deaktiválni egy már becsapódott fejet
-Rendkívül veszélyes
-Robbanáskor anti proton fröccs maradékot hagy maga után ami radioaktív

A torpedó megtalálható nagyobb Csillagflotta katonai hajókon illetve szétszórtan kevesebb általános illetve nagyobb nem katonai csillaghajókon is.

Torpedó kívülről kilövéskor:


------------------------------------------------
Kilövéskor Pulse ágyúba töltve:



-------------------------
------------------------

Túltöltött állapotba


----------------------

A A U.S.S. Beloiannisz a  megfelelő helyen volt és megérkezett  a U.S.S. Enterprise-J illetve U.S.S. Recon is...mivel a Reconon el kellet  a gépészi segítség és  az Enterprise-on is így Jesse Geson anyag-anti anyag specialista és főgépész segédkezett a  beszerelésben. Mivel ,túl távol voltak a hajók ezért össze kapcsolódtak és  közösen dokkoltatást követően dönthette el  Jesse hoyg először kinek segédkezika többi gépésszel együttesen.


SORREND

Jesse-Relson-Rone-Ashley-Blake
Csatolások: 1269353.jpg (230.4 Kb)


"Burn in hell"
"Ne csak nézz..olvass is!"
 (HU)
 
JesseGeson
Dátum: Kedd, 2016-09-13, 18.31.45 | Üzenet # 2
ASF Fenrir-Parancsnok/elsőtiszt
Csoport: Parancsnok
Üzenetek: 18
Kitüntetések: 1
Hírnév: 0
Helyzet: Nincs szolgálatban
Az anyag-antianyag térbeli hibrid torpedó. Nah ez ígéretesen hangzik! 
A Csillagflotta mérnökeinek ugyan nem sok köze szokott lenni a flotta legújabb fegyverkezési csodáiról, de beszerelni egy ilyet az nem egy lego, főleg ha egy aktív, úgymond "élő" hajó energia ellátását is figyelembe kell venni. Ezen a ponton pedig  szóba jöttek az anyag-antianyag speacialisták vagyis én. 
Tekintve hogy a Fenrir energia ellátásán túl még nem láttam bonyolultat, azt sejtettem hogy most pedig fogok. 
Mivel az Enterprise-J meg a Recon nem kis falat hajók, nem beszélve a szinte misztikus Beloianniszról. 

A Recon fedélzetén érkeztem az Archer 22-be, nem is számítottam rá hogy efféle gyors beszerelésekről lesz szó. Hátra fűzött kezekkel néztem kifele az ablakon az űrbe, s gondolkodtam el közben pár kimondottan érdekes dolgon. Elvégre ez a torpedó majdnem azon az alapelven működik mint az az eszköz ami hajtja a flotta hajóit a térben. Szóval eme jelenség az állítás szerint éppolyan meghajtó egység is lehet mint amilyen fegyver. 
Tetszett az innovatív megoldások, így ezt egy kihívásnak éltem meg. Gépészeti szempontból ugyanakkor tudtam hogy nem egy gyerekjáték egy ekkora eszközt beszerelni úgy hogy száz százalékosan működjön. 
Mikor megpillantottam az Enterprise hatalmas tányéregységét az ablakon keresztül biccentettem, s már tudtam hogy melyik hajóval fogom kezdeni az aznapi munkálataimat: Az Enterprise lesz az. 
Tekintve hogy a zászlóshajó, volt olyan érzésem hogy nehezebb lesz mint a Recon.. de majd meglátjuk..


 (HU)
 
JasonRemyRelson
Dátum: Csütörtök, 2016-09-15, 09.22.54 | Üzenet # 3
U.S.S. Beloiannisz kapitánya/Ezredes
Csoport: Ezredes
Üzenetek: 117
Kitüntetések: 12
Hírnév: 10
Helyzet: Nincs szolgálatban
Ezredesi napló

Helyzet jelentés

A U.S.S. Beloiannisz  az I.A.A.H. torpedó teljes körű felszereltsége miatt  nekünk kell segédkezni azoknak a hajóknak,a  torpedó upgradjében akik ezt kihasználták. A  főgépészem Rone Ave és Jesse Geson parancsnok segédkeznek együtt hogy fel szereljék a  U.S.S. Recon az Enterprise-J-re a  fegyvert...ez egy létfontosságú misszió most ,mivel a  a  Csillagflotta nem igen szereti a fegyverrendszereit fejleszteni és beépíteni az űrben...az én főgépészem is  sokat ellenkezett hogy az űrben tegyük ezt meg ,de mivel idő hiányban vagyunk a  missziókhoz képest és a  többi kapitány sem szeretne vissza menni a Földre némi fegyver fejlesztésért így  ezt a Archer 22-es ködbe tesszük meg amit pár hónapja fedezett fel a Beloiannisz..a  köd egy olyan jó tulajdonsággal van születve ami úgy tűnik hogy kihasználható ebben a térségben ,hiszen akármilyen ellenséges hajó tüzelne itt az nem okozna károsodást a hajókba. Viszont nem utolsóképpen ,sem rossz tréning pályának a környező aszteroidák miatt sem ahová a köd még ki van terjesztve. A köd képes a  fegyverek lökéshullámját és ,robbanását is  letompítani elég hatékonyan így  úgy vélem hogy eza ze gyetlen olyan Csillagflotta tréning űrje ami tökéletesen alkalmas egy  olyan torpedó tesztelésére  amit még nem igazán tesztelt le eddig ,egy  Csillagflotta hajó sem. 

Jelentés bezár

*Mi után a jelentésemet megírtam, a  kapitányi irodámba rögtön le mentem a hídra  majd felügyelni kezdtem a munkálatokat mivel Jesse Geson még nem döntötte el hogy melyik hajóval kezdi ahogy viszont  választott az Enterprise-J -vel fogja majd kezdeni a fejlesztéseket.Mivel két zóna között vagyunk ,és egyik zóna sem túl hívogató így  Beloiannisz és a  többi hajó is  hosszútávú szkennekel ellenőrizzük a  területet esetleges Klingon vagy Romulán hajók után.*


 (HU)
 
Rone
Dátum: Hétfő, 2016-09-19, 15.42.53 | Üzenet # 4
Uss Beloiannisz-Főgépész
Csoport: Parancsnokhelyettes
Üzenetek: 252
Kitüntetések: 5
Hírnév: 17
Helyzet: Nincs szolgálatban
- Most gépészek vagyunk holnap már hadászok. - Vetettem oda apró cinikusságnak Marianak a helyettesemnek. - Bármi megtörténhet ezen a hajón. Egy csettentés és lehet holnaptól már varrónő lesz, vagy rosszabb. - Közben végigmentünk a folyosón hogy át tudjunk ha kell a másik hajóra szállni, segítség céljából. 
- Imádom ezt a hajót! ..Áh, de tudja mit? Fogadjunk. Ha az Enterpriset válassza a kiscsávó, nyerek egy piát. - Kaccsintottam, és karba tett kezekkel megálltam az intercomm mellett lesz ami lesz alapon. 
- Ave a hídnak. Mi itt arra a megválaszolatlan kérdésre várunk hogy melyik hajóra merjünk átmenni. - Közben megböktem Mariat egy félmosollyal. - Az Enterprisera? Remek, akkor este iszunk... heh, semmi. Máris indulunk, Ave kiszáll. - Lekapcsoltam a commot. 
- Én mondtam!


 (HU)
 
AshleySmith
Dátum: Csütörtök, 2016-09-29, 21.46.30 | Üzenet # 5
A U.S.S Enterprise-J kapitánya
Csoport: Sorhajókapitány
Üzenetek: 22
Kitüntetések: 2
Hírnév: 2
Helyzet: Nincs szolgálatban
Hajónapló 
Csillagidő 410693.8   ( 2804 Szeptember 11.e)

Az Enterprise az Archer 22-es ködbe ment a Beloiannisz és a Recon csillaghajókkal találkozva hogy közösen felinstallájuk és beszereljük a flotta legújabb fejlesztésű IAAH torpedókat.
A köd mezeje védelmet szolgál bármilyen esetleges támadások és balesetek ellen is ezért jó gondolatnak éreztem hogy ide jöttünk. A Beloianniszról valamint a Reconról is hamarosan megkapjuk a megfelelő szakembereket, s reményeim szerint egy fél napnál többet nem tartózkodunk majd a takarás mezejében.
Az Enterprise a torpedók felszerelése után folytatja az útját zavartalanul a Ceti alpha felé, hajónapló vége.

Miután Ashley befejezte a naplóját kiment a hídra az irodájából.
Szokás szerint hátrafűzött kezekkel nézett el a főképernyő felé ahhol nem minden napi látvány tárult szemei elé: a Recon és a Beloiannisz csillaghajók.
A Vulkáni majdnem kimondott egy olyan szót melyet nem szeretett volna, végül tehát csak két egyszerű szót ejtett ki:
- Meggyőző látvány. - Foglalta össze. Ezután az elsőtisztje közölte hogy hamarosan megérkeznek a szakemberek.
- rendben van. Fogadjuk őket. Coulson parancsnok velem jön. Addig doktor. Öné a híd. - Azzal a turbólift fele viharzott teljes sebességgel. Sokat olvasott az IAAH torpedók után, s szerette volna azt is látni, hogy zajlik egy ilyen összeszerelése és tesztelése.



Eredeti küldetésünk a felderítés...hogy eljussunk oda ahová még ember nem merészkedett..
" History will never forget the name.. Enterprise "


Az üzenetet módosította AshleySmith - Csütörtök, 2016-09-29, 21.46.54
 (HU)
 
BlakeMunro
Dátum: Szombat, 2016-10-22, 19.27.46 | Üzenet # 6
Flotta admirális
Csoport: Star Trek In Future tag
Üzenetek: 208
Kitüntetések: 12
Hírnév: 10
Helyzet: Nincs szolgálatban
Sok szarságot éltem meg de egyet megjegyeztem hogy  a fegyver az mindig kell főleg ha olyan ellenségek ellen harcolunk akiket nem ismerünk...persze nem voltam gépész szóval nem tudtams emmita rról hogyan kell beszerelnid e azt tudtam hogy  mit hogy kell...körübelül..egy rezonátort gyorsabban szereltem volna be mint ezt de szerencsére adtak egy gépészt is hogy az majd beszereli..szerencsére nem  a legroszabbat adták..szóval én is oda szóltam nekik hogy az enyémet is kezdjék el mielőbb hiszen még is csak a  Klingon térségbe igyekeztünk..már megint..

-Genere..segítsen ha tud..nem akarom kiszolgálltatni teljesen a hajót..túl sokáig vagyunk így  is  itt ebbe  az átkozott ködbe...jobb szeretném ha már fegyverkészek lennénk..

Gondoltam magamba hogy inkább lennék  a másik hajón mint Genere társsaságában 24 órán keresztül de hát nem volt más választásom .-...




Tükör Univerzum:

"First goddamn week of winter"
 (HU)
 
Mozgató
Dátum: Vasárnap, 2016-12-04, 18.26.43 | Üzenet # 7
Mesélő-Háttér mozgató
Csoport: Mesélő
Üzenetek: 328
Kitüntetések: 4
Hírnév: 3
Helyzet: Nincs szolgálatban
Mi után a fegyverek és az utánpótlások szálíltása és telepítése is befejeződött,ezek után eltávolodtak egymástól a csillaghajók majd egymást útnak indítva indultak vissza a nekik szánt további küldetésre immáron az új I.A.A.H. torpedókkal.

~Küldetés lezárva~


"Burn in hell"
"Ne csak nézz..olvass is!"
 (HU)
 
Star Trek In Future-The future begins.... » - » Egyéb helyszínek » Archer 22 köd (Archer 22 köd)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: