Berontok és gépiesen elkezdek írni: Főorvos jelentése:
A lények még mindig az ÉN orvosi irodámban vannak nagyon kemény karantén alatt... ami azt illeti két biztonsági tiszt őrzi őket ami főleg a biztonsági főnök merő hibája de ebbe ne menjünk bele mert most ÉN ebszélek! Illetve írok....
Szóval a lények állapota kielégítő. Miközben megpróbáltam velük komunikálni azonban érdekes dologra lettem figyelmes: A lények pszichikus úton komunikálnak. nem túl intelligens életformák de azért legalább annyira inteligensek mint mondjuk a Földön a fehér farkas volt régen. Falkába verődve élnek és nagyon nagy an tőlélési ösztönük. A Romulánok mikor az űrben utaztak találtak egy párat. A lények a hajójukon élve éltek békésen és szelíden mikornem a hajó valamiért elemeire hullott a világűr mély óceánján. De a lények ezt is túlélték. És hogy hogyan? Roppant egyszerű! Roppant egyszerű! Jó, lehet hogy másnak nem lenne annyira egyszerű vagy logikus de nekemaz! A lények hibernálódott állapotban voltak a hajón sodróva a végtelen szeleken mikor véletlen ide kerültek és itt a lényeg!!!!!
A történet további részét kedves kapitány már-már ismeri. És igen! A kirakós darabja megvannak mindegyik!
Jelentés vége.
- Önelégült arccal állok fel és a kapitány irodájába indulok a kis adathordozóval a kezembe.